Het 925-zakenkabinet - minister van BiZa, Veiligheid en Justitie [WEEK 40]

Hard vechten, hard werken, hard spelen. De minister van Binnenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie wordt volgens u Liesbeth Zegveld.

Winnen
Het kolonelsregime op de redactie is verbaasd dat Zegveld de gedroomde 925-minister graaf Rutger Jan Schimmelpenninck versloeg. We treuren niet, want we weten dat we een goede aan haar hebben.

Vechten voor de goede zaak, dat is de kortste samenvatting van Zegvelds (1970) carrière. Hoewel zwaar principieel, kan ze pragmatisch zijn. Zo verdedigt ze in oorlogszaken nu alleen nog maar slachtoffers, waar ze voorheen een aantal Afghaanse generaals met bebloede handen vrij probeerde te krijgen. Zonder resultaat, wat haar zeer teleurstelde, want ze speelt in de eerste plaats om te winnen.

Hopeloos
Verder heeft ze hopeloos perfecte credentials: promoveerde cum laude, ging aan de slag bij het kantoor van Britta Böhler en is tegenwoordig hoogleraar in het eerbiedwaardige Leiden. Ook won ze de Clara Wichmann-penning, maar daar zullen we voor de gelegenheid niet moeilijk over doen. 

Vindt het heerlijk om gevoelige zaken te openen en kan als zodanig de journalistiek in Nederland redden. Zegveld zal zich zeker haar voet dwarszetten om ervoor te zorgen dat dit soort plannetjes geen doorgang vindt.