Voor de verandering: draag een Amerikaanse das

We attenderen u erop dat wij Nederlanders, op de Britten en Duitsers na, de slechtste dassendragers ter wereld zijn. Het ontbreekt ons aan durf en toch ook wel aan smaak. Gelukkig is een das makkelijk te vervangen.

StropDas
Laten we allereerst stoppen met het roemloze woord stropdas. Klinkt afgrijselijk, alsof het een verplichting is om zo'n ding om je nek te leggen. Een das is chique en dus fijn om te dragen. Besteed er dan ook een beetje aandacht aan. Niet dat we u de les willen lezen, maar probeer het eens bij Pierrepont Hicks - een jong, Amerikaans dassenmerk dat wél snapt wat uw pak nodig heeft.

Vreemde inspiratie
Als u het direct goed wilt doen, dan bestelt u nu deze Red Wing Tie, geïnspireerd op de gelijknamige en onverwoestbare schoen. Wat heeft u aan een paar schoentjes op uw das? Helemaal niets, maar alles beter dan een op de Tweede Kamer geïnspireerde das, zoals we ze vooral spotten in het Nederlandse bedrijfsleven. De Red Wing Tie is de moeite waard omdat er maar 25 van geproduceerd zijn. En een beetje originaliteit kan geen kwaad in het zakencircuit.  

 

Er is meer 
Wees gerust, u hoeft niet ineens de kekke jongen uit te hangen op het werk. Pierrepont Hicks heeft ook dassen zonder schoenmotief, zowel van wol als van zijde. Als u zich afvraagt hoeveel zo'n Amerikaanse das moet gaan kosten: u heeft er al één vanaf 52 dollar.