Bank of England wil topman van Down Under en Foxconn geeft toe; er was ruzie [Terwijl u sliep][Suits]

Bank of England wil topman van Down Under - Mervyn King, sjef van de Bank of England, gaat volgend jaar met pensioen. Voor een opvolger heeft de BofE interesse getoond in Glenn Stevens, topman van de Australische centrale bank. Stevens is een man van het type dat wij wel waarderen; hij is met een jaarsalaris van €780.000 de best verdienende ambtenaar van zijn land, en sinds 2006 is hij baas bij de Reserve Bank van Australia. Hij omschrijft zichzelf als 'de saaiste man van Sydney'. Alle Britten die in aanmerking komen voor de baan zouden - vanwege voorgaande functies - medeverantwoordelijk zijn voor de credietcrisis van 2008, geen geschikte presidenten voor een centrale bank dus. The Australian


[Stroef]

Cameron wil EU-begroting blokkeren – De Britse premier David Cameron heeft gisteren op een congres van zijn partij gedreigd om de meerjarenbegroting van de EU te blokkeren met zijn veto. Cameron vindt het niet eerlijk dat de begroting van de EU stijgt, terwijl hij de binnenlandse begroting moet terugschroeven. Reuters

GB wil veto gebruiken bij samensmelting BAE en EADS – Een hoge defensiepief uit de UK vindt dat het aandeel van Frankrijk en Duitsland in EADS verkleind moet worden als het bedrijf samen wil gaan werken met BAE. De samenvoeging zou van BAE en EADS een sterk luchtvaart-  en defensiebedrijf maken, maar alle betrokken landen hebben toch een beetje machtsproblemen met de andere spelers. Hoewel Frankrijk en Duitsland problemen nu uiteraard ontkennen. De bedrijven en ministeries hebben tot 10 oktober om het geschil op te lossen. BBC


[Zucht]

Buthan wil 100% biologisch worden - Buthan wil het eerste land ter wereld worden waar landbouwproducten en voedsel alleen nog maar biologisch geproduceerd worden. Buthan meet de prestaties van het land niet in het BNP, zoals gebruikelijk is, maar in het Bruto Nationaal Geluk. Bij het BNG worden naast economische factoren ook zaken als culturele identiteit en duurzame ontwikkeling meegenomen. Gulf News


[Big Corps]

Foxconn bevestigt geschil – Wij normale stervelingen wisten het natuurlijk al via den sociale media, Foxconn maakt het nu even officieel. Er was écht een fittie tussen werknemers en arbeiders. En niet één keer, neen, twee keer deze maand. Foxconn heeft naar eigen zeggen actie ondernomen. Aaja. The Wall Street Journal

Twee banken willen Braziliaanse onderdeel BNP Paribas – Het Zwitserse UBS en het Braziliaanse Plural SA Banco Multiplo hebben interesse getoond in de Braziliaanse eenheid van BNP Paribas. BNP heeft haar afdeling vermogensbeheer voor $50 miljoen te koop gezet om geld te verdienen om aan strengere kapitaaleisen te kunnen voldoen. Er is nog geen deal rond, naast UBS en Plural zouden er nog een paar andere – onbekende – banken met BNP aan het onderhandelen zijn. Bloomberg