New York Times-redacteuren protesteren vanwege salarisverlaging en Mitt Romney haalt grootste debatoverwinning ooit [Terwijl u sliep]

[Bezuinigen]

Stop de persen - De dames en heren van de New York Times hebben gisterenavond in het openbaar gedemonstreerd tegen het management van de krant door middel van een mars. De journalisten zijn boos over de kostenbesparingen van hogere hand waarbij ook salarissen worden gekort. De gemiddelde redacteur bij de New York Times verdient $94.000 per jaar. Dat is best veel voor een persmuskiet. In Nederland krijg je dat niet. Tenzij je Matthijs van Nieuwkerk bent. Business Insider 

BP verkoopt olieraffinaderij - BP verkoopt een Texaanse raffinaderij aan Marathon Petroleum voor $2,5 miljard. Althans, $700 miljoen daarvan krijgt de Britse oliemaatschappij als de raffinaderij in de komende zes jaar bepaalde doelstellingen haalt. De verkoopopbrengst is beneden de verwachting van analisten maar het brengt BP wel weer een stap dichter bij het plan om in totaal $38 miljard aan activa te verkopen zodat de kosten van de Deepwater Horizon-ramp kunnen worden betaald. Financial Times


[Suits]

Romney is back! - Uit polls van peilingbureau Gallup blijkt dat Mitt Romney de grootste debatoverwinning in de Amerikaanse geschiedenis heeft behaald. Maar liefst 72% van de kijkers riep de Republikeinse koning uit tot de winnaar terwijl slechts 20% Obama beter vond. Dat is een verschil van 52 procentpunten. Het dichtst daarbij in de buurt komt de overwinning van 42 procentpunten die Bill Clinton behaalde op George Bush senior. Fox News


[Eurocrisis]

ESM is on, baby - Het permanente noodfonds ESM is gisteren officieël in werking getreden. Er zit €500 miljard in het Europese spaarvarkentje. Ook grappig: kredietbeoordelaar Fitch heeft het noodfonds ongevraagd een triple A-status gegeven. Wie er überhaupt in het fonds kan investeren, mag het zeggen. Desalniettemin een kredietstatus. Bloomberg

Als dat maar goed gaat in Athene - De Griekse politie heeft een immense veiligheidsoperatie opgezet om het bezoek van Frau Merkel in goede banen te leiden. Meer dan 7000 agenten, een waterkanon en een helikopter gaan de Duitse Bondskanselier vandaag beschermen tegen woedende Olympiërs. De werkloosheid in Griekenland is gestegen met 25% en de economie krimpt maar verder. Volgens de Griekse man in de straat komt dat allemaal doordat Duitse imperialisten de bakermat van de beschaving dwingen tot grootse bezuinigheden. Er wordt dan ook niet zuinig omgesprongen met vergelijkingen naar een zekere heerser over het Reich in de jaren 40. The Daily Telegraph


[Tech]

Komt die baby iPad er dan toch? - Het formaat werd verafschuwd door Steve Jobs maar het lijkt erop dat Apple dan toch een kleiner formaat van de iPad op de markt gaat brengen. Regenjassen zeggen dat de gadgetproducent bepaalde onderdelen heeft besteld bij leveranciers die goed zijn voor 10 miljoen mini tablets. Apple zelf heeft nog niks bevestigd. The Wall Street Journal