Zo prijst Microsoft het nieuwe Windows 8 aan [VIDEO]

Windows is nog steeds groot maar puur bij de gratie van gewenning en gemak. Als het groot wil blijven moet het hip worden en innoveren. Dat is dan ook wat de nieuwe Windows 8-reclame ietwat geforceerd wil uitstralen.

Massa’s ambtenaren doen hun voorbereidingen voor de dagelijks vergaderingen op een Windows-computer. De dingen zijn immers 10 a 15 jaar geleden in groten getale aangeschaft en iedereen kan met het besturingssysteem over weg. Binnen de burelen van start-ups siert vrijwel altijd de Mac-computer van Apple het bureau.

Dat weet Microsoft ook wel. Het moet zichzelf opnieuw uitvinden om ook bij de nieuwe generatie consumenten aan te sluiten. Op 26 oktober is Windows 8 voor het eerst in de winkel te koop. En dat prijzen ze zo aan in Amerikaanse tv-commercials. Het is nog niet duidelijk of de reclame ook in Nederland gebruikt gaat worden.