Aantal miljonairs in VS stijgt 50% komende vijf jaar en duurste concertticket voor Stones kost £1000 [Terwijl u sliep]

[Miljonairs]

Land der miljonairs - De Verenigde Staten blijft voorlopig de koploper in het huisvesten van gefortuneerden. Credit Suisse heeft berekend dat er in 2017 maar liefst 16,9 miljoen miljonairs in Amerika wonen. Dat is een stijging van 53% ten opzichte van de 11 miljoen die er momenteel resideren. In China zal het aantal miljonairs in dezelfde periode procentueel meer stijgen, maar dan blijft het nog altijd op de helft van het aantal dat er in de VS woont. CNBC

Politie vindt superjacht van miljonair - Overmoedigheid heeft miljonairsvrouw Mary Unwin wellicht het leven gekost. De 65-jarige dame ging afgelopen zaterdag varen op een ruig stukje zee nabij Groot-Brittannië met haar negen meter lange jacht - ook al werd haar dat nadrukkelijk afgeraden. Gisteren is een scheepswrak gevonden dat volgens de politie veel lijkt op de boot die de vermiste Mary vorige week nog aanschafte voor £30.000. The Guardian


[Rock]

Let’s spend the night together - De Rolling Stones zijn terug. En duurder dan ooit. Om eerste rang te zitten bij hun eerste liveshow sinds vijf jaar tijd, moet een fan meer dan £1000 aftikken. En de goedkoopste tickets kosten £106. Dat is meer dan de legendarische rockband zelf betaald kreeg voor hun eerste optreden vijftig jaar geleden. The Daily Telegraph


[Banken]

Van uw collega’s moet u het hebben - Sinds UBS vorig jaar een verlies van $2,3 miljard leed door een handelsfraude, heeft de Zwitserse bank 550 werknemers op straat gezet, aldus de CFO in de rechtszaal. Tom Naratil zegt dat de fraude, waarvoor ex-handelaar Kweku Adoboli momenteel terecht staat, zeker heeft bijgedragen aan de ontslagen. De advocaat van Adoboli, die nog steeds voor de onschuld van zijn cliënt pleit, brengt er tegenin dat er voor het handelsverlies al een ontslagronde werd aangekondigd. Bloomberg

Citigroup doet het goed - De omzet en winst van Citigroup is in het derde kwartaal boven de verwachtingen uitgekomen, ondanks dat de Amerikaanse bank niet zoveel als zijn branchegenoten heeft geprofiteerd van een stijging in het aantal hypotheekaanvragen in de VS. Citigroup haalde een netto-inkomen van $468 miljoen maar dat is inclusief afschrijving op zijn schuld en het incidentele verlies van $2,9 miljard bij de verkoop Smith Barney aan Morgan Stanley. CNN Money


[Groot geld]

Beleggers kopen Griekse staatsobligaties - Hoewel de onderhandeling tussen Griekenland en zijn geldschietende eurobroeders over de leenvoorwaarden niet echt wil vlotten, zijn staatsobligaties van het knoflookland in trek bij beleggers. De rente op tienjarig Grieks schuldpapier daalde met ongeveer twee derde procent, tot 17,2%, omdat investeerders verwachten dat de crediteuren hun strenge maatregelen tegenover Griekenland gaan verzachten. The Wall Street Journal