T-shirts uit de archieven van Talking Heads

Als je binnenkort aan het shoppen bent in de PC Hooftstraat, neem dan ook even een kijkje in de winkel van Paul Smith. Niet voor een pak ditmaal, maar voor een stel puike t-shirts.

Artwork
Voor de herfst- en wintercollectie heeft de Britse modeontwerper Paul Smith samengewerkt met zijn favoriete band Talking Heads. Daaruit is een minicollectie van drie T-Shirts ontstaan, allen bedrukt met uniek artwork uit de de geschiedenis van de band die actief was van 1974 tot 1991.   

Onaangeroerd archief
Smith kreeg van frontman David Byrne, die tevens beeldend kunstenaar is, de permissie om zo lang in zijn archief te speuren als hij maar wilde. Dat archief bleek een schat - vol schetsen van albumhoezen, foto's, storyboards en tekeningen - waaruit nog nooit iets was gepucliceerd. Uiteindelijk koos Smith voor een schets van het typerende te grote kostuum van Byrne, een verzameling back stage-pasjes en de singlecover van Road to Nowhere (foto). De drie verschillende T-shirts hangen voor 75 euro per stuk in de PC Hooftstraat. En als Amsterdam te ver weg is, dan bestelt u ze gewoon via de website.