Ryanair heeft sluw $12 miljoen belasting omzeild en Citigroup ontslaat plotseling twee belangrijke baasjes [Terwijl u sliep]

[Poef]

Obama gooit 5 miljard ‘groene’ dollars weg – President Barack Obama heeft $5 miljard in elektrische auto’s geïnvesteerd om er eind 2015 1 miljoen van op de weg te hebben in de VS, maar dat schiet allesbehalve op. Sinds 2011 zijn er net 50.000 auto’s verkocht, nét 5% van Obama’s target. Waarom consumenten zo slecht happen weet men nog niet, maar men weet wel dat er nog geen businessmodel is om in grote volumes goedkoop elektrische karretjes voor de massa te produceren. Bloomberg


[Q3]

Bezuinigen? Creatief boekhouden! – De sjef van Ryanair krijgt een lastige onderzoeksperiode voor de boeg. Een Italiaanse aanklager heeft een onderzoek tegen Michael O’Leary, de chef van Ryanair, en Julius Komorek, legal affairs director, ingesteld voor het ontwijken van belastingen. De heren zouden 220 man die in Milan werken in Dublin in de boeken gezet hebben. Dat heeft de Italiaanse overheid $12 miljoen aan belastingopbrengsten gekost. The Guardian

Goldman boekt winsten – Hoezee! In tegenstelling tot vorig jaar heeft Goldman Sachs in Q3 een dikke vette winst geboekt. Vorig jaar boekte men $393 miljoen verlies, nu $1,51 miljard winst. Note: de omzet van veel afdelingen zijn sinds het tweede kwartaal vrijwel niet gestegen, dat is natuurlijk wel een beetje teleurstellend. The Wall Street Journal


[Suits]

Honderden banen weg bij Alitalia – De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia moet de komende tijd 700 man op straat zetten, melden de vakbonden gisteren. De ontslagen vallen onder zowel grondpersoneel als cabinepersoneel en onderhoudsmedewerkers. Alitalia gaat niet echt lekker; in 2008 was het bedrijf al bijna failliet en in de eerste zes maanden van dit jaar hebben de Italianen €200 miljoen verlies gedraaid. ‘Ons’ Air France-KLM bezit een belang van 25% in Alitalia. Online Journal

Belangrijke suits Citygroup stappen op – Topman Vikram Pandit en de operationeel directeur John Havens van de Amerikaanse bank Citigroup stappen op. Pandit wordt direct opgevolgd door Michael Corbat. Pandit liet in een verklaring weten dat het tijd was dat iemand anders de bank overnam, vooral nu de bank sterk uit de economische crisis gekomen is. Citigroup gaf geen verklaring voor het vertrek van de heren, dat toch best heel plotseling was. BBC 


[Tech]

Apple onthult volgende week iPad mini – Gisteren kondigde Apple een nieuw event op 23 oktober aan. Verwacht wordt dat hier de iPad Mini en wellicht een kleinere MacBook Pro met retinascherm worden aangekondigd. Op de uitnodiging staat ‘we’ve got a little more to show you’, voor Apple fans is het dan helemaal duidelijk; dat betekent een iPad Mini. CNBC