Vergeet de beurs en goud. Wapens zijn de enige veilige investering*

*Met de Amerikaanse verkiezingen als enkel risico.

Vroeger. Toen de wereld nog zwart-wit was en u uw foie gras met Guldens afrekende was alles nog eenvoudig; geld bracht u naar de bank. Punt. 

Banken zijn overrated
Tot daar een paar weken geleden een brief van Jim O’Niell was – chairman van Goldman Sachs – waarin Neill stelt dat er geen enkele veilige plek meer is voor uw geld. Het begrip ‘safe haven’ bestaat niet meer. Alle manieren van geld bewaren waarbij u het niet begraaft of er op slaapt, zijn per definitie risicovol. 

Dus, schreven wij de afgelopen maanden dat goud het helemaal ging worden. Maar dat blijkt nu dus niet meer te kloppen. Goud is zwaar, duur om op te slaan, en de goudprijs is momenteel heul hoog. What goes up …

Ga in oorlogen
De nieuwste optie is wapens. Dat komt omdat Obama aan de winnende hand is (1 – 1, weten wij ook wel, maar for the sake of the argument gaat hij gewoon heel lekker). De algehele markt in oorlogstuig is dé plek om nu uw geld op te slaan. Kijkt u even mee. 

Hamsteren
Mocht Obama de verkiezingen namelijk winnen dan worden rednecks wederom bang dat hun recht tot opperste zelfbescherming wordt afgenomen; wapens worden lastiger te krijgen. In 2008 vreesde men hetzelfde en toen werd er flink gebunkerd (grafiekje). Smith & Wesson heeft er volgens de Wall Street Journal al rekening mee gehouden en heeft opbrengsten in het Q1 van 2013 bijgesteld van $485 naar $540 miljoen

Bijkomend; eerder dit jaar leerden we van Sturm, Ruger & Co. dat ook zónder herverkiezing van Obama de wapenmarkt zijn pieken kent. CEO Fifer kondigde een algehele stop / pauze / basta aan omdat men na de overtreffende resultaten van het eerste kwartaal even geen nieuwe orders meer kon hebben. Als een markt zo goed draait, waarom zit uw geld er dan nog niet in?

925-top-tip: Make love, not war
Voor als oorlog en wapens niet echt uw ding zijn maar kunst wel, toch ook best een veilige investering, die twee kunt u tegenwoordig combineren. Koop deze AK-47 van Damien Hirst. En dan rest ons verder de vraag; hoe heeft ú uw miljoenen veilig gesteld?