Beroerde kwartaalcijfers van Google voortijdig gelekt en Toyota Prius verovert Californië [Terwijl u sliep]

[Tech]

Onaangename verrassing van Google - De aandelen van Google hebben een dolle achtbaanrit achter de rug nadat gisteren de derde kwartaalresultaten voortijdig werden gelekt. De kwartaalwinst van Google was $2,18 miljard ofwel $6,53 per aandeel. Dat is 20% lager dan de $2,73 miljard van dezelfde periode vorig jaar en de omzet viel met $11,3 miljard lager uit dan analisten hadden verwacht. Het waardepapiertje van Google sloot 8% lager op de beurs. Fox Business

Microsoft doet het ook niet best - Niet alleen Google, tevens Microsoft stelt teleur. De derde kwartaalwinst is voor het Amerikaanse bedrijf met een daling van 22% ook lager uitgevallen dan analisten hadden verwacht. De Windows-computers verkopen niet meer zo lekker. Nabeurs gaf het aandeel Microsoft 2% prijs. Reuters


[USA]

Zakenlui hebben meer vertrouwen in Romney - Uit een poll blijkt dat rijke zakenlieden meer zullen investeren en spenderen als Mitt Romney de verkiezingen wint. Ook zullen de suits meer geld stoppen in hun eigen zaak. Als Obama de president blijft, zal het tegenovergestelde gebeuren. Op dat punt mag Romney zich in ieder geval met recht de 'job creator' noemen. CNBC

Prius verovert Californië - De Aziatisering is op de Amerikaanse automarkt goed zichtbaar. In Californië is de compacte Toyota Prius namelijk dit jaar de best verkochte bolide. Daarmee streeft het de pickups van Ford voorbij. In totaal zijn er 46.380 Prius-modellen verkocht in de Amerikaanse staat. Bloomberg


[Groot geld]

Italië kan zichzelf goed financieren - De Italiaanse regering heeft €18 miljard aan staatsobligaties verkocht. Dat is het hoogste bedrag ooit dat de eurostaat heeft opgehaald en het zorgt ervoor dat Italië voor de rest van het jaar waarschijnlijk geen centen meer hoeft te lenen. De mate van financiële zelfredzaamheid is een fijne boodschap omdat Spanje binnenkort misschien wel bij het eurobroederschap moet aankloppen voor noodgelden. The Wall Street Journal

Barclays geteisterd door stroppenpot - Barclays heeft gewaarschuwd dat zijn winst voor het derde kwartaal lager uit gaat vallen omdat de Britse bank £700 miljoen opzij heeft gezet om onzuivere praktijken bij de verkoop van verzekeringen te compenseren. Het verlies zal uitkomen op £100 miljoen. De stroppenpot is hoger uitgevallen dan verwacht, meldt Barclays. Met het vorige compensatiebedrag meegerekend is er al £2 miljard aan de kant geschoven voor de afhandeling van de woekerproducten. The Daily Telegraph