Zelfs Patty Brard vindt 'm ordinair [Televizier Afterparty]

Vrijdagavond vierde televisievullend Nederland zijn jaarlijkse Televizier-feestje in Carré in Amsterdam. Uiteraard was 925 erbij.

Wat: Afterparty van het Televiziergala
Waar: Carré Amsterdam
Opvallend: BN'ers blijven zelfs met veertig graden houdbaar.

Eens in het jaar trekken honderden BN'ers met hun toyboys, hoogblonde vriendinnen of leden van de Quote500 naar Carré. Daar zitten zij met een stewardessenlach een twee uur durende show uit. De presentatiekunsten van Reinout Oerlemans en een springende Wendy van Dijk eenmaal overleefd, kan het netwerken beginnen. Dit alles in de broeierige foyers van Carré met een nog broeieriger wijntje in de hand. Maar ach, hun hoofd is weer even op televisie geweest.

De afterparty van het Televieziergala is al jaren berucht. Zo bestempelde Patty Brard het feest ooit als ordinair. De geïmproviseerde bar en het vechten om een glaasje alcohol waren natúúrlijk niets voor haar. John de Mol besloot vorig jaar dan ook de Hermitage af te huren voor een privéfeestje. Alles om de grote hoeveelheid polderglamour te vermijden.

En tja, ook dit jaar kon polderglamour niet helemaal voorkomen worden. In de krappe gangen en zalen van Carré liepen de BN'ers bijna over elkaar heen. Een Japanse forens in de metro van Tokio staat er gemiddeld comfortabeler bij. Vandaar het grootste deel van de kliek ervoor koos te muurbloemen. Zo kon men toch zien en vooral gezien worden. Iets dat niet voor iedereen voordelig uitpakte. Zo herkende Nick of Simon een kandidate van zijn eigen programma niet. 'Fuck. Wat stom.'

Jarenlange televisie-ervaring en een gebotoxt huidje brachten menig diva niet langer de gewenste aandacht. De ster van de avond was namelijk Britt Dekker. Vrijwel iedere beroemdheid stapte op de realitypersoonlijkheid af voor een onderonsje. Niet zo gek dat Britt de journalisten slechts met twee vragen wilde plezieren. Ze was tenslotte op een feestje. 'Ja, ze vond het een superleuk feest. En nee, ze wist niet hoelang ze zou blijven. Ze kon de toekomst tenslotte niet voorspellen'.

Ook Matthijs van Nieuwkerk beantwoordde vanavond slechts twee vraagjes. Wel deelde hij het een redelijk geslaagd feest te vinden. 'Ik geef de avond een acht min', zei hij. De uitleg was simpel: 'Het is geen zeven, maar ook nog geen negen of een tien'.

Spraakzamer was Volkskrant Magazine columniste Hanna Bervoets die mededeelde dat zij dé manier had gevonden om niet te hoeven vechten om alcoholische consumptie. Op mysterieuze wijze wist Hanna aan volledige flesjes Prosecco te komen bij de bar. Niet dat de rest het zonder moesten doen. In tegendeel.

Niet zo gek dat velen hun Atkins of Dukan spontaan vergaten. De 'hippe' Aziatische hapjes vielen nog te weerstaan. De patat, met mayonaise, niet. Het beeld van een Linda de Mol die een patatje naar binnen schuift, zullen de getuigen van dit memorabele moment niet snel kwijtraken.
Nu de frituur toch aanstond, konden ook de bitterballen niet ontbreken. Sommigen werd dit ultieme moment van polderglamour te veel. Zo hield Angela Groothuizend schuddend met haar boezem een taxi aan. Stacey Rookhuizen was daarentegen wel in voor een onderonsje met de bitterbalschransende pers. Ze lichtte haar experimentele gewaad toe. In de drukke gangen had ze de sleep maar onder haar oksel gepropt. Dat u het weet.

Toen het barpersoneel rond het christelijke tijdstip van één uur weigerde nog te schenken, was er nog maar weinig te beleven in de foyers van Carré. De elite had elkaar genoeg opgehemeld, waardoor slechts de nono's nog op de dansvloer te vinden waren. Goddank waren daar de goodiebags. Alle genodigden hadden er door de avond heen drie kilo vanaf gezweet, maar zijn nu wel in het bezit van wellness thee en een Saph slip.

Het grootste mysterie van de avond bleef onopgelost. Waar zouden de afterparties zijn? Uit het geroezemoes viel wel op te maken dat de locatie vooral ontzettend ordinair was. Dat, terwijl de tweede schaal bitterballen de zaal door ging...