Mam, mag ik een Quadski?

Het design had iets gelikter gekund, voor rest is de Quadski een stuk speelgoed met een bovennatuurlijke aantrekkingskracht op iedere normale man.

Geen geld
Het idee en het prototype van de Quadski bestaan al een jaar of zes, maar vanaf volgende maand begint het Amerikaanse bedrijf Gibbs dan eindelijk met de productie van deze combinatie tussen quad en jetski. Voor 40.000 dollar (een dikke 30.000 euro) bent u eigenaar van dit eerste amfibievoertuig in zijn soort. En dat is bijzonder weinig geld voor een droom die u al had toen u nog met een duim in de mond en een knuffelbeer op schoot naar Bassie en Adriaan zat te kijken. 

BMW-motorblok
Geen kinderachtig speelgoed, want zowel op het land als in het water bereik je met de Quadski snelheden van ruim 70 kilometer per uur. Dat is te danken aan het BMW-motorblok K1300 (1.3 liter en 175 pk). In het water wordt dit motorblok gekoppeld aan een jetdrive-systeem van Gibbs. Verder geen ingewikkeld gedoe. U plonst gewoon het water in, drukt op een knop en in no time klappen de wielen in. Met evenveel gemak gaat u weer aan wal. Veel plezier op dit rare bakbeest.   

QUADSKI BY OCTANO TV from Leo Litvak on Vimeo.