Verzekeraar wil dat Armstrong zijn miljoenenbonus inlevert en Israël is pas echt een valutamanipulator [Terwijl u sliep]

[Suits]

'Armstrong moet bonus inleveren' - SCA Promotions wil dat Lance Armstrong zijn bonus van $7,5 miljoen teruggeeft die hij kreeg voor zijn Tour-overwinning in 2004. Eerder weigerde de verzekeraar al om Armstrong een bonus te geven voor dat jaar vanwege zijn vermeende dopinggebruik. Door een rechtszaak namens Armstrong en zijn wielerploeg kreeg hij dat toch. Nu wil SCA Promotions dat geld dus weer terug sinds bekend is dat Armstrong inderdaad gedrogeerd op het zadel zat. Bloomberg

Rijkaards lopen weg bij hedgefondsen - Rijke vermogenden keren hedgefondsen de rug toe omdat fondsmanagers niet meer de gebruikelijke hoge rendementen kunnen beloven. De portefeuille van hedgefondsen bestaat namelijk voor een steeds groter wordend deel uit geld van pensioenfondsen en verzekeraars. Deze nieuwe partijen vragen om voorzichtigere beleggingsstrategieën, aangezien het gaat om spaarpotjes van gewone burgers. CNBC 


[Politiek]

Obama en zijn vrinden - Hugo Chavez, die eerder deze maand de 'verkiezingen' van Venezuela voor de vierde keer achtereen won, zei dat hij voor Obama zou stemmen en denkt dat dat waarschijnlijk andersom ook geldt. Tevens de dochter van de Cubaanse president Raul Castro hoopt als 'wereldburger' dat de Democraat op zijn post blijft. Om het setje compleet te maken was er ook nog Poetin die Obama een 'oprecht persoon' noemde. Fox News

Cameron blijft bij zijn punt - David Cameron zegt dat hij 'bij zijn standpunt' blijft wat betreft zijn belofte om het budgetplan van de EU te vetoën. De stijve Brit is het er niet mee eens dat de Europese Commissie in de periode van 2014 tot 2020 meer geld wil besteden. Groot-Brittannië moet over zeven jaar dan namelijk £10 miljoen extra ophoesten voor de Europese club. The Daily Telegraph


[Groot geld]

Alle sjekel nog aan toe - Mannen als Donald Trump en Mitt Romney roepen hardop dat China een 'valutamanipulator' is maar durven zij dat ook over Israël te zeggen? De Joodse staat heeft namelijk een bedrag aan buitenlandse valuta in handen dat 61% van het bbp bedraagt. Voor China geldt maar 45%. Sinds 2008 is Israël in grote getalen dollars aan het opkopen en sjekel aan het verkopen om zo de concurrentiepositie sterk te houden. Business Insider

Geld stroomt weer richting Griekenland - Nu een Grexit grotendeels lijkt te zijn afgewend, durven investeerders weer voorzichtig hun centen te beleggen in Griekse aandelen en vastgoed. Afgelopen augustus is er per saldo meer geld richting Athene gestroomd dan er vandaan. Toen een Grieks vertrek uit de muntunie in voorgaande periode dichterbij was, vluchtte men massaal uit Griekse activa. Reuters