De politiek neemt afscheid van een heel bijzondere Italiaan en handelaar Kerviel moet nog steeds miljarden terugbetalen aan Société Générale [Terwijl u sliep]

[Suits]

Grazie Cavaliere - De diplomatieke wereld zal er vanaf nu definitief een stuk saaier uitzien. De geliefde Silvio Berlusconi zegt dat hij niet meer terugkeert in de politiek: 'Ik doe een stap terug uit liefde voor Italië.' Geen kleurrijke schandalen, geen foute grappen, geen alfamannetjesopmerkingen, geen verrassingsacties. Men kon veel van Il Silvio vinden maar hij was in ieder geval wel zichzelf. En daarmee is hij schaars in een beroepsgroep waar zo ongeveer 99% zich laat besturen door pr-machines en spindoctors. We nemen afscheid van een bijzonder heerschap, die ooit in de jaren 70 geridderd werd, en hopen hem op andere vlakken nog vaak tegen te komen. NOS.nl

Een echte baas is geboren in maart - Baby's die geboren worden in maart en april maken de meeste kans om later CEO te worden. Tot die conclusie komen onderzoekers van de University of British Colombia. Lees meer op 925.nl


[Fraude]

Kerviel moet alsnog de bak in - Jerome Kerviel heeft tevens in hoger beroep verloren van zijn oude werkgever Societe Generale en krijgt dezelfde straf toegewezen als in de vorige rechtszaak. De hoge rechter houdt de roekeloze bankier volledig verantwoordelijk voor het immense handelsverlies. Dat betekent dat de handelaar nog steeds elke cent van de €4,9 miljard die hij in 2008 heeft kwijtgemaakt, moet terugbetalen aan de Franse bank. Ook moet hij 3 jaar brommen. Bloomberg

Een olieonderonsje - Oliegiganten Shell, BP, Chevron en Total worden beschuldigd van het maken van kartelafspraken inzake de dieselprijs. De sectoren agrarisch, visserij, mijnbouw en transport zouden hebben geleden onder de illegale prijsafspraken. Volgens onderzoek heeft het onderonsje tussen de oliegiganten van 1980 tot 2005 geduurd. The Daily Telegraph 

Amerika klaagt Bank of America aan - Openbare aanklagers in de VS hebben Bank of America aangeklaagd voor $1 miljard. Countrywide, een dochtertak van de Amerikaanse bank, zou via een constructie genaamd 'Hustle' duizenden frauduleuze rommelhypotheken hebben doorverkocht aan Fannie Mae en Freddie Mac. Countrywide heeft volgens de aanklacht de kwaliteit van de leningen niet gecheckt en bovendien werknemersbonussen uitgekeerd op basis van kwantiteit. Huffington Post


[Tech]

Facebook maakt weer vrienden - Het aandeel van Facebook heeft gisteren op de beurs zijn hoogste dagwinst sinds de beursintroductie gepakt. De koers sprong met meer dan 20% omhoog en sloot uiteindelijk op een winst van 19%. Beleggers waren tevreden over de resultaten van Facebook. In het derde kwartaal steeg de omzet met 30%. Wel maakt het bedrijf nog steeds verlies. Maar dat mag in de nieuwe economie. The Wall Street Journal