Was u maar de co-founder van YouTube, dan was dit uw penthouse [FOTO'S]

Of u koopt het nú gewoon voor $8 miljoen.

In hartje San Fransisco staat een heul chique optrekje op u te wachten. Steve Chen, mede-oprichter van YouTube zet zijn penthouse te koop. 

Chen kocht het appartement in 2007 voor $4,85 miljoen, daarna is hij maarliefst 21 maanden aan het verbouwen geweest. Of die 21 maanden noeste arbeid ook 3,15 miljoen meer dollars waard zijn wil Chen niet zeggen, maar het resultaat mag er wezen.

3 tv's, bam
Extreme gadgets heeft het huis niet, maar de beschikbare snuisterijen zijn wel  uniek. Zo heeft Chen drie televisies naast elkaar in de woonkamer hangen; ‘you are able to watch CNN with the front speakers, keep up with the SF Giants with the rear speakers, then for the last monitor, you still have the weather station, ESPN, the Playstation 3, etc’, aldus Chen tegen de Wall Street Journal. Verder is er een hele bijzondere stoel die hangt aan het plafond – vet – en die laat Chen in het huis achter.

Ontwerper Joel Sander – doe maar gewoon alsof u hem kent – heeft het huis ingericht. Dat zorgt onder andere voor panelen van walnotenhout, en een master bedroom die van de badkamer is gescheiden door een matglazen wand die met één druk op de knop weer van glas wordt. En dat kan met de juiste logés inderdaad heel plezant speelgoed zijn.

Room with a view
Goed, een paar praktische details: het ding is 285m² groot, heeft 2,5 badkamer en u heeft uitzicht over de San Fransisco Bay, de East Bay, Twin Peaks en Nob Hill. Kopen kan gewoon hier. Er zijn ook mensen in de buurt met een ‘gewoon’ appartement; dat is met een gemiddelde prijs van $783k wel een stuk voordeliger. 

Chen IChen IIChen IIIChen IV