ABN Amro 'koopt' een vergunning van €25 miljoen en de prestaties van Apple vallen tegen [Terwijl u sliep][Doei]

Ford sluit drie fabrieken – Door verliezen in Europa gaat Ford twee Engelse en één Belgische fabriek sluiten. Er zullen 5.700 banen verdwijnen, maar Ford gaat wel $450 tot $500 miljoen per jaar besparen. In België werd het bericht – uiteraard – niet goed ontvangen, daar was men gisteren goed boos. Bloomberg 


[M&A]

Random House en Penguin moeten wellicht samen – Bertelsmann en Pearson gaan hun uitgeverijen Random House en Penguin misschien samenvoegen. Zo moet een wereldwijde marktleider ontstaan die een tegenstander zou kunnen zijn voor de e-book industrie. De gesprekken zijn nog niet heel ver gevorderd, maar Bertelsmann zou volgens insiders nu azen op een deel van meer dan 50%. The New York Times 

ABN Amro koopt Banco CR2 – Via de Braziliaanse bank Banco CR2 ‘koopt’ ABN Amro een banklicentie om bestaande activiteiten in Brazilië voort te zetten. Verder heeft de overname volgens een woordvoerder geen doel. ABN Amro moet deze licentie onder andere vanwege een veranderende regelgeving hebben, een klein bankje als Banco CR2 (balanstotaal van €25 miljoen) kopen werkt dan sneller dan een vergunningstraject. DFT


[Crisis]

UK uit de recessie – George Osborne, de Engelse MinFin, maakte gisteren bekend dat de Britse economie officieel uit de recessie is. Prosperity Britain is on the horizon. Na negen maanden van krimp is de economie van Engeland tussen juli en september met 1% gegroeid. Dat is hoger dan experts hadden verwacht, maar de economie is er volgens Osborne nog steeds niet bovenop. The Telegraph

Minder investeringen VS door ‘fiscal cliff’ – Uit angst voor een scherper overheidsbudget houden investeerders in de VS hun geld nog even vast. Investeringen (exclusief vliegtuigen en defensiematerieel) bedroegen de afgelopen maand $60.3 miljard. Dat is ongeveer net zoveel als de maand ervoor, terwijl men juist lichte groei had verwacht. Reuters


[Tech]

Apple maakt verwachtingen niet waar – De winst van Apple is het afgelopen kwartaal met 24% gestegen, maar dat is niet naar wens. De iPhone ging als warme broodjes over de toonbank, de iPad een stuk minder. Men verwachtte dat Apple 25 miljoen iPhone 5’s verkocht zou hebben, dat blijken er 26,9 miljoen te zijn, maar de 14 miljoen iPads zijn er een miljoen minder dan verwacht. The Wall Street Journal

Microsoft brengt Windows 8 uit - Microsoft lanceert vandaag haar nieuwe besturingssysteem voor computers en tablets, Windows 8. Windows 8 is logischerwijs de opvolger van Windows 7, dat was ondertussen ook al weer drie jaar op de markt. Het systeem is radicaal veranderd, gisteren kon u bij ons zien hoe dat bevalt. The Guardian