Het failliet van de Methode Van Arkel [Kuchende regenjas]

De bekende Harry Mens-gast en investeringscoach Bert van Arkel staat zich voor op de naar hem vernoemde 'Methode Van Arkel'. Deze set beleggingsstrategieën zou een rendementswonder zijn. 925 werd getipt en kwam er al snel achter dat de echte Methode Van Arkel weinig succesvol is.

Diana Trading Fund
Volgens zijn eigen website richtte dr. ir. Bert van Arkel het Diana Trading Fund op, een beleggingsfonds dat volledig volgens zijn Methode werkt en sinds 1 september 2009 actief is.

En toen plofte het volgende schrijven bij ons op de mat.

Dag redactie, even een anonieme tip. Waar jullie eens iets over zouden moeten schrijven is het Diana Trading Fund van Bert van Arkel, bekend van Harry Mens. Volgens hemzelf haalt hij met gemak 60% rendement per jaar, crisis of niet. Dat doet hij met de methode van Arkel, 12 geheime (natuurlijk) truucjes die hij zelf heeft ontwikkeld.

Nu weet ik uit 100% betrouwbare bron, namelijk het bedrijf dat zijn administratie voert en dat weer contact heeft met zijn beleggingsbank, dat dit fonds door de fouten van van Arkel zwaar onder water staat. De bank wil hem liquideren, maar daarmee maken ze ook hun eigen klant (van Arkel zelf) kapot, en dat willen ze niet want door alle trades van Van Arkel verdienen ze veel geld. Anderen binnen die bank willen hem wel liquideren, want zo voorkomen ze dat er nieuw geld in het fonds stroomt van onwetende beleggers.

Volgens mijn bron zit deze bekendste beleggingsbank van het land hiermee zwaar in haar maag. Ik zou die van Arkel eens vragen wat het saldo op zijn rekening is, miljoenen winst dankzij zijn oneindige inzicht of staat hij 2 miljoen in de min, zoals mijn bron beweert?

Goudmijn
Opvallend. Niet omdat Van Arkels beleggingsmethode toch geen gouden bergen heeft opgeleverd, maar omdat hij zich inmiddels van het fonds heeft gedistantieerd. Desgevraagd laat Van Arkel weten 'Ik ben niet de eigenaar van het Diana Trading Fund en heb ook geen wetenschap over de waarde van het fonds'. Ook de link op zijn website, waar hij eerst linkte naar zijn beleggingskindje, is dood.

Van Arkel voelde de bui wellicht hangen en pakte zijn biezen. En hoewel 'zijn' Diana Trading Fund inmiddels dieprode cijfers schrijft, wil de betrokken beleggingsbank de stekker er niet uittrekken. Logisch, want deel van de Methode Van Arkel is dat er van alles wordt ge- en verkocht, inclusief opties en het hele rataplan. Een goudmijn voor de beleggingsbank van het Diana Trading Fund (dat volgens die methode werkt), want over elke transactie rinkelt de kassa. Maar het dupeert wel de (sullen van) beleggers die nu nog instappen.