Giedo van der Garde mag voor tien miljoen euro uitkomen bij Caterham Racing

Marcel Boekhoorn betaalt.

Van de Garde verdient precies niks bij Caterham Racing. Integendeel, hij moet tien miljoen ophoesten voor hij het veld mag betreden in de auto van Caterham.

Op zich geen probleem, want schoonpapa is miljardair Marcel Boekhoorn. 

Lucratief
Bronnen lieten ons weten dat Van der Garde, die al langere tijd voor Caterham Racing uitkwam in de GP2-klasse, een aanbod van de Russische renstal Marussia heeft afgeslagen. Overigens klinkt dat leuker dan het is: hij mocht voor 6,5 miljoen in de auto van Marussia stappen, maar opteerde uiteindelijk voor het duurderde Caterham. Die auto zou beter zijn dan de Russische.

Neerlands trots?
Sinds 2007 is het formule 1-veld al Nederlanderloos. Albers was de laatste Nederlander die mee mocht doen in de koningsklasse. Tot 17 maart, dan maakt Giedo van de Garde zijn debuut als coureur in de GP van Australië. Door zijn plek te laten kopen. Dat heeft iets pijnlijks.

Suikerooms
Dat Van der Garde het ooit zou gaan redden in de F1, stond in de sterren geschreven. Niet alleen kan hij namelijk best aardig racen, maar de nabijheid van schoonvader helpt dus ook, zo blijkt. Overigens is hij niet de enige zielepoot in het peloton. Zo heeft McLaren-coureur Sergio Perez heeft zijn stoeltje te danken aan het vermogen van de Mexicaan Carlos Slim.

Laten we maar zeggen: het overkomt de besten.