Maak kennis met de nieuwste tech-tycoon: David Karp van Tumblr

De 26-jarige David Karp heeft zijn bedrijfje voor $1,1 miljard verkocht aan Yahoo.

Zes jaar geleden knutselde David Karp in het appartement van zijn moeder een website in elkaar genaamd Tumblr. Inmiddels heeft Tumblr 100 miljoen gebruikers en de omzet bedroeg vorig jaar $13 miljoen.

Ondanks deze snelle groei, lijkt $1,1 miljard ietwat veel. Maar het was duidelijk een offer David can't refuse. Een tijdje geleden oreerde Karp namelijk nog dat hij Tumblr liever nog niet door een groot bedrijf zou laten opslokken.

Bekijk hier Davids weblog, voor familiekiekjes en dergelijke. 

Het is nog onbekend hoeveel de jonge miljonair er aan over heeft gehouden maar Forbes rekende al uit dat zijn persoonlijk vermogen de $200 miljoen passeerde toen het bedrijf nog op $800 miljoen werd gewaardeerd. Zijn vriendin, Rachel Eakley (hierboven te zien), zal ook vast heel gelukkig zijn.