The Smart-Cube. Androidaccessoire voor je DSLR.

Iedereen is het gewend om alleen nog maar met de smartphone foto’s te maken. Best zonde eigenlijk, vroeger kon je dan wel niet bellen met je camera, de foto’s die we ermee maakten waren een stuk mooier dan waar we het nu mee moeten doen.

Gelukkig zijn er nog ouderwetse nerds die nieuwe producten in elkaar draaien. Check dit filmpje, met jongens die in verschillende varianten van steenkolenengels een nieuwe innovatie presenteren. Old-school techniker, dus.

De heren presenteren een  APS-C 20,3 megapixelsensor-camera, ingebouwd in je telefoon; of het is een telefoon waar je wél mooie foto’s mee kan maken, net hoe u het wil zien. Aangezien 'smart' in de naam staat, doen alle apps het er ook op, en kan hij ook via wifi verbinding maken. Ouderwets goede foto's dus, die in 2013-stijl naar uw pc worden gestuurd, of meteen op uw facebookpagina geplaatst kunnen worden. Het geheel heeft de omvang van een klein krat bier en weegt zoveel als een volgroeide huiskat, dus er moet misschien nog wat gedaan worden aan de handzaamheid. Maar innovatief is het wel.

Samsung Smartcube