Aandeel Apple crasht na gehypte iPhone

Gisteren trok Tim Cook de grote hoed van Apple open en … stelde teleur. Geen Deus Ex Machina, geen SmartWatch, louter een goedkope iPhone. U blieft geen plastic?

Crashing
Zo reageren Apple’s aandelen in ieder geval op de nieuwe producten. We schreven een tijdje geleden al dat het aandeel AAPL het nooit beter gaat doen van nieuwe iPhones, maar dit is wel heel dramatisch. Business Insider noemde het zelfs CRASHING.

Kijkt u zelf maar:

SHARE APPLE Bron

Rond 2:00 PM was het Apple-evenement afgelopen. Toen is de koers van het aandeel 3% gezakt, om tot een daling van 2% (net geen $500,- per aandeel, jammer joh) te gaan jojo’en.

Maar waarom?
De daling in de aandelenprijs is opmerkelijk. Er is dan misschien geen revolutionaire gadget geïntroduceerd maar de 5C en 5S moeten zeker goed zijn voor de groei en omzet van Apple.

De iPhone 5C is namelijk een goedkoper model van de iPhone dat gericht is op prijsbewustere smartphonegebruikers. Voorheen bediende Apple deze markt niet en de concurrentie juist wel. Echter, de geruchten gaan dat de 5C niet goedkoop genoeg is om deze gebruikers te overtuigen.

En nu
Wat vond u van de nieuwe producten van gisteren? Revolutionair als voorheen was het niet, en onder leiding van Steve Jobs waren foutjes als de 'non' (zie foto naast de titel) niet voorgekomen. Is de ziel uit Apple?

Om in de stemming te komen toch maar even kijken hoe continuously coherent and astonishing shiny het nieuwe goedkope plastic is. Amazing, wonderful, extraordinary:

En het antwoord van Nokia: