Elon Musk maakt onderzeeër 007 tot rijdende Tesla

Een woord: episch!

Weet u nog dat een paar weken geleden die Lotus Esprit uit The spy who loved me is geveild? Elon Musk, de CEO van Tesla Motors, blijkt de $989.000 neergelegd te hebben om de eigenaar te mogen zijn.

Recap
Het zat ongeveer zo. Roger Moore speelde Bond en hij scheurt rond met een mooie dame zijn Lotus Esprit. Dan wacht er om de hoek een gemene vrouw met een schietende helikoper. Moore rijdt van een cliff en spreekt de legendarische woorden; can you swim? Kijkt u maar:

Jammer: het is dus trucage. Niet echt. Het is een film en de Lotus was niet echt een onderzeeër. Volgens RM Auctions waren er meerdere modellen. Eentje trok de wielen in, eentje kon schieten, en middels een stuntman met perslucht (echt) leverde dat mooie plaatjes op. 

Kinderdroom
Maakt niet uit, Elon Musk gaat deze collectieve kinderdroom nu tóch waarmaken. Musk tegen USA Today:  "I was disappointed to learn that it can't actually transform. What I'm going to do is upgrade it with a Tesla electric powertrain and try to make it transform for real."

Wij denken dat dit bij een eenmalig projectje blijft. Musk is een grote fantast met wilde ideeën. Opmerkelijk genoeg worden die wel vaak realiteit (we noemen een Space X, PayPal, Tesla), dus wie weet...