Mijnbouwmiljonair Clive Palmer brengt Hollywood naar zijn Titanic II

De eerste vaart van de tweede Titanic wordt op film vastgelegd.

De Australische zakenman Clive Palmer laat een nauwkeurige replica bouwen van de Titanic. Dat plan kondigde hij niet geheel toevallig vorig jaar aan. In 2012 was het namelijk precies een eeuw geleden dat het origineel tegen een ijsberg ramde en naar de bodem zonk.

Spulletjes van het schip uit 1912 worden overigens nog steeds voor grote bedragen geveild. Maar dat terzijde. 

Hollywood
In 2016 moet de Titanic-surrogaat van Palmer haar maden voyage maken. De mijnbouwmiljonair laat weten dat er tijdens de eerste vaart een film aan boord zal worden gemaakt. 'We have a lot of actors from Hollywood, China and Europe who want to star in roles'. 

De 58-jarige opportunist, die volgens Forbes geschat wordt op een fortuin van bijna $800 miljoen, zegt dat zijn filmversie van Titanic 'een stuk beter' zal zijn dan de wereldhit van regisseur James Cameron uit 1997, waar Leonardo DiCaprio en Kate Winslet de hoofdrol in spelen. 

De film van Palmer wordt overigens wel, net als het werk van Cameron, een 'love story'. Maar dan dus nog beter dan de Titanic-film die acht oscars heeft gewonnen en behoort tot een van de meest winstgevende films ooit. We zien benieuwd, Palmer. Kom hier maar eens over heen.