Tommy Hilfiger zet Plaza Hotel-stulpje te koop voor $80 miljoen

Het gaat om een penthouse van twee verdiepingen in het iconische gebouw.

Modekoning Tommy Hilfiger kocht in 2008 het huis, plus twee appartementen, in het wereldberoemde Plaza hotel voor $25 miljoen. Voor $20 miljoen verbouwde de ondernemer vervolgens de verschillende delen en koppelde deze aan elkaar. Nu heeft de 62-jarige Hilfiger de twee verdiepingen voor $80 miljoen te koop gezet. 

Plaza-genoten
In hetzelfde gebouw wonen onder andere een Saudische prins en Jimmy Cayne, de voormalige CEO van de in 2008 omgevallen bank Bear Stearns. Cayne werd door CNBC een keer benoemd tot een van de 'Worst American CEOs of All Time'. Altijd leuk om een beetje foute buren te hebben, toch?

De kunstwerken die in het huis hangen, zoals de Andy Warhols, houdt Hilfiger zelf. Voor $80 miljoen krijgt u dus alleen het huis. Maar dan kan u wel als een modekoning de vuile was buiten hangen in New York. 

Journaliste Alina Cho van CNN mocht vorig jaar een keertje op de thee bij de ontwerper in zijn penthouse.