Heeft u al een autonome portemonnee? [VIDEO]

Moet u toch hebben, non?

Dit is de Living Wallet. Het is een creatie van Japanse ondernemers die ongeveer doet wat de naam suggereert. Het is een portemonnee die beter voor zichzelf zorgt dan voor u. Het ding houdt uw pecunia namelijk in de smiezen.

Maatregelen
Middels de boekhoudapp Zaim weet de portemonnee precies hoe u er financieel voor staat. Komt uw budget onder een drempelwaarde dan bent u de sjaak. De volgende maatregelen treden dan in werking:

De portemonnee heeft ‘wielen’ (zie video). Hij vlucht letterlijk van het gat in uw hand. Mocht dat niet genoeg zijn dan schreeuwt de portemonnee middels een ingebouwde speaker om hulp. Bij wijze van laatste kans kunt u nog instellen dat de portemonnee telefonisch een vooringestelde naaste van uw hebzuchtige gedrag op de hoogte brengt.

Award
Dat laatste vinden wij een wel hele extreme oplossing maar de andere twee vinden we creatief. De portemonnee heeft ook niets voor niets Yahoo’s Japan Creative Internet Award gewonnen. Een filmpje voor de geinteresseerden:

Perspectief
Interessant aan het product is dat het onderdeel is van een nieuwe trend in de wereld van apps: shaming. Her en der duiken initiatieven op om ongewenst menselijk gedrag te veranderen middels (online) masochisme via apps op uw smartphone. Interessant?