In China is een gigantische goudkluis gebouwd [VIDEO]

Want: vaart der volkeren.

Azië is booming. Weten we al lang. Maar hoe snel rijkdom groeit blijft verbazen; de vraag naar gouden juwelen, munten en staven van China, India, Indonesië en Vietnam is nu 60% van de mondiale vraag. In 2004 was dat ‘nog maar’ 35%.

Gouden tip
En waar laat je zoiets? De Bank of England heeft een epische kluis, schreven we over. Want goudstaven liggen niet in een dressoir in uw woonkamer. Een stabiele goudmarkt vraagt om mogelijkheden om uw goud veilig te conserveren. Waarom zou u zo’n ouderwetsche investering doen als u nergens uw staafjes kunt laten?

Daarom bouwde Malca-Amit Global uit Hong Kong een eunorme kluis. In deze kluis wil men goud voor particulieren gaan opslaan. Er past nu 2.000 ton in, en de huidige Chinese vraag naar goud is zo’n 1.000 ton. Volgend jaar raamt de World Economic Council de Chinese vraag 29% hoger (!!) dus dat ding zit zo vol.

Clipje
Bloomberg maakte een chique filmpje binnen in de kluis. Als ‘ie vol is past er zo’n $82,5 miljard (huidige goudprijs) in, dus wij snappen de talloze veiligheidssystemen in de eerste minuut wel.