Staatsomroep toont: Donald Trump is de Don Quichot van de 21ste eeuw

Officieel attest wijst uit dat de vreemdsoortige vastgoedmagaat Donald Trump de moderne versie is van de legendarische Don Quichot.

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Het is een van de eerste romans die is geschreven in een monderne Europese taal. De eerste publicatie geschiedde in 1605.

Wikipedia omschrijft het hoofdpersonage als volgt: 'Don Quichot, is het stereotype van de idealist, een dwaze held die zich met zijn goede bedoelingen maar onpraktische daden min of meer belachelijk maakt.'

Quichot valt in een dolle bui op een gegeven in het verhaal zelfs molens aan omdat hij deze onschuldige vastgoedwerken aanziet voor kwaadaardige kastelen. Molens zijn tegenwoordig windmolens. En Don heet in de 21ste eeuw Donald. Donald Trump, welteverstaan.

Golfparcours
De Amerikaanse vastgoedlegende Trump vecht namelijk tegen min of meer dezelfde schattige bouwwerken, die in Donalds ogen juist het kwaad zijn. Windmolens verpesten het uitzicht van het golfparcours van The Donald. De vastgoedman overweegt daarom uit onvrede om de bouw stil te leggen. Met alle werkgelegenheidsgevolgen van dien.

De koppenmaker van staatsomroep NOS had een rijk historisch besef toen hij dit bericht gisteren de wereld in slingerde. Of het ging enkel perongeluk. Hoe dan ook, er is officieel bewijs. 

Bekijk ook hoe Don Quichot vorig jaar in het Schots Parlement zijn zegje deed.