Betaalpas ter vervanging van … betaalpas. Nutteloze startup verdeelt media [VIDEO]

Nutteloos? Toch $50k binnen een uurtje op Kickstarter.

Dit is Coin. Coin is het resultaat van lock-in. Silicon Valley spuwt talloze innovaties waar u helemaal niet op zit te wachten. Zoals dit vernuftig stuk techniek dat uw passen vervangt met een… app bitcoin chip in uw onderarm pas.  

Heeft u een probleem?
Volgens Coin heeft u last van het volgende probleem; te veel betaalpassen. Een oppervlakkige tech-oplossing moet dat nu oplossen met een soort database waar al uw passen in zitten.

Handig, zou u denken. Maar wij denken dat het echte probleem is; uw eigen financiële puinhoop, financiële onverantwoordelijkheid of gewoon een falend systeem met te veel pasjes. Daar moet dan wat aan gebeuren. 

Onhandig
Toegegeven; Coin zou handig kunnen zijn, ware het niet dat het ding wat ongemakkelijk in de markt gezet is. Het kost $100, is niet waterdicht, moet om de twee jaar vervangen worden en er staan geen identificatiegegevens van de gebruiker op. Lekker dan.

Ook onhandig; wegens ‘veiligheid’ moet uw smartphone in de buurt zijn als u Coin gebruikt. Vaak zijn uw smartphone en portemonnee wel bij elkaar in de buurt, maar als dat eens niet zo is… nouja u snapt het.

Mocht u nog geïnteresseerd zijn – want een vet product is het toch wel – een filmpje:

Wat vinden we er van?
De media is verdeeld. Er zijn er die het idee helemaal De Oplossing vinden maar het gros zegt: meh. Mensen met pieken vinden het wel een mooi concept; op Kickstarter haalde CEO en Founder Kanishk Parashar een luttele $50.000 in 40 minuten op. Bravo.