Voor $900 slaapt u op Zanzibar comfortabel tussen de vissen

Het eerste onderwaterhotel in Afrika is deze maand geopend.

The Manta Resort biedt gasten voor een bedrag van $900 (inclusief metgezel: $1500) per nacht de mogelijkheid om te slapen tussen de vissen. De H2O-rijke accommodatie bevindt zich op Zanzibar, een eilandje nabij het Afrikaanse Tanzania. De kamer van het hotel reikt tot vier meter beneden het oppervlakte. 

Klik om te vergroten

Volgens Business Insider is Manta Resort het tweede onderwaterhotel op deze planeet, en de eerste van Afrika. Overigens is er ook een heel groot onderwaterhotel in aanbouw te Dubai.  Reaguurder Luc was destijds erg blij met de aankondiging van het bouwwerk in Dubai: 'Hier wil ik wel slapen... Beter dan al die hoger, hoger, hoogst (lees: wie heeft de grootste) flauwekul.'

Zweeds smaakje
En gelijk heeft Luc. Al dat opgeblazen gedoe kennen we nou wel. De wondere wereld der waterschepsels is daarentegen fascinerend terrein, dat nog niet ontdekt is door frequente hotelgasten. De Zweedse designer Mikael Genberg heeft Manta Resort ontworpen. De kamers van het hotel geven door middel van grote ramen een bijna compleet 360 graden uitzicht op de vissen. 

De stoffelijke omgeving ziet er overigens niet verkeerd uit: