Bill, Melinda en Warren over de edelmoedige belofte [Interview]

Het trio spreekt over hun weldoenersclub waar veel medemiljardairs ook deel van uitmaken.

The Giving Pledge is opgezet door Warren Buffett en het echtpaar Bill & Melinda Gates. De minimale instapwaarde is een vermogen van $1 miljard. En de andere voorwaarde is dat deelnemers moeten beloven om in ieder geval de helft van hun vermogen gefaseerd weg te geven aan filantropie. 

Klinkt aantrekkelijk, toch? Voor sommigen wellicht niet. Maar voor heel veel ook wel. Van tech-geeks als Elon Musk en Mark Zuckerberg tot hedgefondsheren als Carl Icahn en Bill Ackman: allemaal geven zij hun dollarfortuin weg in ruil voor een rendement op hun gewetensrekening.

De oprichters, plus nog een aantal deelnemers, waren vorige week in het programma 60 minutes om over de belofte te praten: