Sorry Pakketbezorgers. Amazon gaat zijn spullen met drones bezorgen [VIDEO]

Een hele arbeidersklasse staat op het punt om overbedodig te worden.

Een nieuwe uitvinding heeft vaak een destructieve uitwerking op de werkgelegenheid. De computer heeft al vele beroepen overbodig of minder arbeidsintensief gemaakt. De volgende job killer is de drone.

Minirobots worden al voorzichtig ingezet bij het bedienen van sushi, het bezorgen van boeken en het vermoorden van de militaire tegenstander. Een massaproduct is de drone echter nog zeker niet. Daar komt echter verandering in als miljardenbedrijven in gaat zetten op de uitvinding.

Amazon
En dat is precies wat Amazon, de grootste online retailer ter wereld, de komende jaren gaat doen. CEO Jef Bezos liet in het beroemde interviewprogramma 60 Minutes weten dat de Amazon PrimeAir over een aantal jaar pakketten van het bedrijf moet gaan bezorgen.

Pakketbezorgers kunnen nog even adem halen. Het zal tot zeker 2015 duren voordat de automatische bezorgbridage in de lucht hangt. De PrimeAir zit namelijk nog aan het begin van de ontwikkelingsfase. Maar hij belooft in ieder geval weer een gigantische werkgelegenheidsvernietiging.