Drie grafieken waarom u teleurgesteld mag zijn in de financiële sector

Wat u van Wall Street vindt vs. wat Wall Street van zichzelf vindt.

The Economist Intelligence Unit deed een geinig onderzoekje; hoe zien de pakken op Wall Street zichzelf? U zou verwachten dat na boetes, fraudezaken en alom uitgesproken publieke afgunst men zich redelijk bescheiden op zou stellen. 

Neehoor. 

Bijna 60% van de bankiers te Wall Street schat de reputatie van de financiële sector op het gebied van ethisch gedrag positief in. 

zelfbeeld bankierszelfbeeld financiële sector

Serieus. HOE dan. Weet u het? Wij niet. Uit het rapport komt wel dat bedrijven fors in het ethisch bewustzijn van medewerkers hebben geïnvesteerd. Wellicht dat dit een typisch gevalletje van zelfoverschatting is. 

 investeringen banken

Gelukkig heeft de rest van de wereld ook nog een mening over de financiële sector, en die sluit niet helemaal aan bij het zelfbeeld van de suits. Onderstaand is de Edelman Trust Barometer waarin u kunt zien welke merken, sectoren. leiders en industrieën 31.000 Amerikanen vertrouwden. Au.

trust klein Klik voor een vergroting