Material Madonna schraapte $125 miljoen bij elkaar in 2013

Dat is stukken meer dan dame Gaga.

De dollars stromen nog altijd rijkelijk in de portefeuille van The Queen of Pop. En dat is fijn want we leven immers in een materiële wereld, zoals de grootverdienster zelf ooit luidkeels verkondigde. 

Madonna heeft dit jaar $125 miljoen bij elkaar geharkt, meldt zakenblad Forbes. Daarmee is de frivole 50-plusser in 2013 veruit het best betaalde individu uit de internationale showbiz.

One for the money
Als ondernemer ontgon Madonna de nodige dollars via standaard merchandising, haar Material Girl-kledinglijn en haar Truth or Dare-parfum. De meeste miljoenen verdiende zij echter nog steeds met zingen. Haar MDNA-tour leverde de afgelopen twaalf maanden bruto $305 miljoen op.

Collega Gaga kan wellicht een business class'je nemen bij Madonna. Hoewel Gaga zo ongeveer een surrogaat is van Madona, zowel qua populariteisniveau als imago, vergaarde Poker Face slechts een bedrag van $80 miljoen.

In de categorie vrouwelijke artiesten manifesteren zich verder nog Taylor Swift ($55 miljoen) en Béyonce ($53 miljoen). 

Beyoncé kostwinner
Zodoende is de stoffelijke huishouding van Béyonce alles behalve traditioneel en masculien. De heupen van mevrouw Béyonce wiegden met $53 miljoen namelijk meer bij elkaar dan echtgenoot Jay-Z. Dan krijgt de stoere songline 'I got 99 problems but a bitch ain't one' toch een wat ironische lading.

Vrouwelijke Veteranen doen het overigens nog steeds goed, zo bewijst niet alleen Madonna. De 44-jarige Jenniger Lopez schrijft $45 miljoen bij dankzij haar recente tour. 

Meer bij Forbes