Adieu, lieve architect. Ontwerp uw eigen huis zelf online.

Een goed betaalde architect is niet meer nodig. Op de website HomeByMe kunt u een eigen huis ontwerpen. Ook kunt u uw bestaande huis decoreren en aanpassen.

Technologische vooruitgang maakt steeds meer beroepen overbodig. Het internet is bijvoorbeeld een ware werkgelegenheidsvernietiger. Zo worden Vespa-rijdende makelaars, ijverige postbezorgers en lokale videotheken steeds schaarser dankzij de rijke, digitale wereld. 

Een nieuwe beroepsgroep die zich zorgen moet gaan maken, is de huis-, tuin- en keukenarchitect. Jan des Bousvrie hoeft u niet meer te vertellen hoe uw residentie het beste kan worden ingericht. Op HomeByMe kunt u zelf experimenten met bestaande producten en bouwartikelen van grote merken. 

Wanneer uw concepttekening is gepubliceerd, kan het op de website worden gedeeld met experts en andere gebruikers. Ook kan u de schetsen in hoge kwaliteit op 3D-beeld bekijken zodat u een zo realistisch mogelijk beeld krijgt van hoe het er in het echt uit gaat zien.  

Helaas, maar de vriendelijke en welbespraakte brillendrager uit Aerdenhout mag zijn potlood voortaan thuis laten. Tekenen en schetsen doet u online.