Communistisch China blijkt grootste klant Rolls Royce

Rolls Royce kent de U. S. of A. niet meer. Het Communistische, ehm, de Kapitalistische Heilstaat China is grootverbruiker van luxueze automobielen.

Volgens de Wall Street Journal verkoopt Rolls Royce tegenwoordig meer auto's in China dan in haar vroegere #1, de Verenigde Staten. Dit jaar verkocht het Britse Duitse merk 3.630 wagens waarvan er iets meer dan duizend naar China werden verscheept. 

A. T. Kearney heeft berekend dat de markt voor ultraluxe voertuigen - maar dat is niet louter Rolls Royce - in China zo'n 5.000 automobielen groot is. Er is dus nog werk aan de winkel. 

Sprint
Ook opmerkelijk; Rolls Royce heeft dit jaar echt een topjaar gehad. Nog nooit rolden er zoveel Rolls van de lopende band. We hebben er even een grafiekje van gemaakt: 

Wrat
We moeten hier trouwens wel bij zeggen dat de prestaties alleen maar zo goed waren omdat er tegenwoordig een Rolls voor Het Volk is. Zonder dit model zou Rolls Royce minder auto's verkocht hebben dan vorig jaar. Heeft u geen miljoenen op de bank maar houdt u wel van puissante automobielen met een bedenkelijk imago? Dan kunt u tegenwoordig voor een prikkie uw heil vinden in de Wraith. Filmpje: