Geen wijnopener op de vrijmibo? Gebruik uw schoen, fietspomp of sleutel [VIDEOS]

Verdomd, de kurkentrekker is zoek. Maar uw Van Bommels kunnen de vrijmibo redden.

Saint Pourcain, Barolo of wellicht Sancerre. Wijnen uit de oude wereld zijn vrijwel altijd beflest met een kurk, in tegenstelling tot de nieuwe wereld (alles buiten Europa), die vaak zijn afgesloten met een schroefdop.

In principe doet een schroefdop niets af aan de kwaliteit van de wijn. Maar de beste wijnen worden nou eenmaal nog steeds op de traditionele manier gebotteld, met kurk. Dat kan onhandig zijn. Bijvoorbeeld als er geen kurkentrekker aanwezig is. 

Hieronder een aantal inventieve manieren om de fles te openen. Ten eerste met uw schoen.

Goed, dit is overuidelijk een professional. De praktijk lijkt weerbarstiger, zoals deze dronken Amerikanen demonstreren. Niet 6 maar meer dan 157 tikken had dit melige volk nodig om de fles te openen. 

Er zijn simpele manieren om de vrijmibo te redden. Bijvoorbeeld met een mes of een fietspomp. Check het hieronder.  

Maar de allereenvoudigste manier lijkt toch echt door deze Rus te zijn uitgevonden. Want een sleutel heeft iedereen wel ergens liggen, toch?

Proost