Er bestaat een soort ondergronds Thunderbirds-systeem waar rijkelui hun goederen verstoppen

Robert Frank van zakenzender CNBC is de Jort Kelder van de Amerikaanse televisie. Hij volgt rijke landgenoten op hun (met krokodillenleer beschoende) voet.

In een recente aflevering gaat Frank op bezoek bij Robovault. Op deze zwaarbeveiligde plek in Florida kunnen vermogenden hun dure dingen opslaan. Het ondergrondse fort houdt niet alleen bandieten buiten de deur maar is ook opgewassen tegen natuurkrachten als een orkaan van categorie 5.

Hartstikke handig. Bij een mogelijke nucleaire aanval of vernietigende Tsunami komt u wellicht om het leven, maar dan zijn in ieder geval uw spullen nog gered. De plek van bestemming is hieronder te zien via Google Maps. 

View Larger Map

De goederen kunnen alleen worden afgehaald door de gebruiker als hij een geheime code intypt en wanneer zijn vingerafdruk wordt herkend. Een van de vreemdste objecten die Robovault heeft opgeslagen, zijn uber waardevolle dinosauriërbotten. 

Dat ziet er geinig uit. Het systeem doet een beetje denken aan Thunderbirds are go. Hoewel het Fort Knox der exclusieve automobielen natuurlijk nooit helemaal kan tippen aan dit: