Naar deze landen gaat iedereen op vakantie (tip: Frankrijk is cliché)

Onderzoek van de EU laat zien dat alle vooroordelen over vakanties waar zijn.

Alles is waar
1 onderzoek
heeft zojuist alles bevestigd. Nederlanders houden van kamperen én van hun eigen land, Nederlanders houden van sex, drank, actie natuur, Nederlanders houden sinds een paar jaar veel van vakantielanden met 'voorzieningen' (babyboom), Nederlanders vinden logeren awkward, Nederlanders houden van een tweede huisje en... Nederlanders gaan het liefst naar Frankrijk op vakantie. Weten we dat ook weer. Benieuwd naar waar andere Europeanen op vakantie gaan? 

Kaartje:

vakanties europaKlik voor een vergroting

Andere vooroordelen worden trouwens ook bevestigd. Grieken, Italianen en Kroaten (gemiddeld 80%) gaan gewoon op vakantie in eigen land. Of dat komt door een lege portemonnee (schijnt in knoflooklanden een dingetje te zijn) of gewoon het feit dat ze in een vakantiepark wonen is niet bekend. Sowieso viert 57% van de Europeanen vakantie in eigen land. Luxemburgers, Belgen en Maltezers blijven met een gemiddelde van 30% het minst graag in eigen land. Kunnen we bij alledrie deze landen goed begrijpen.

Natuur *kots*
Belangrijkste reden om naar een land op vakantie te gaan is toch zon, gevolgd door cultuur en vrienden / familie (behalve Nederlanders, wij vinden natuur het belangrijkste). Dit is goed zichtbaar in het kaartje want het gros van de pijlen is toch Zuidwaarts gericht. 

Goed nieuws; Nederlanders kunnen extreem goed ontspannen. Het beste van heel Europa zelfs. 57% voelt zich direct bij aankomst op zijn gemak. Dit komt dan vooral omdat u werk- en voicemail tijdens de vakantie uitschakelt (foei!).