Hoe heurt het eigenlijk? Google maakt etiquette voor Glass

Amy Groskamp-ten Have het het niet beter kunnen doen.

Niet iedereen is Klöpping-minded en vindt de Google Glass een leip gave supergadget. Glass heeft te maken wat nogal wat ehm, gedragsproblemen. Goh. Want hoe zou u het vinden als u ongemerkt gefilmd wordt? Een NU.nl redacteur deelde zijn ervaringen: ‘de opmerking dat ik Glass ‘van m’n kop’ moest halen, kreeg ik in de trein te horen. De man was er van overtuigd dat ik foto’s van hem maakte. Dat was alleen niet het geval; ik was Twitter-berichten aan het bekijken’. Verder is er natuurlijk de bekende zaak van een dame die een boete kreeg (later ingetrokken) voor het dragen van een Glass tijdens het autorijden. 

Logisch
De gedragscode die Google nu geschreven heeft gaat een uit van het principe ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat dan ook een ander niet’. Logisch. Sterk punt van Google is dat het gedrag van de huidige gebruikers bepaalt hoe (en of) Glass straks wordt ontvangen als een massaproduct voor Jan en Alleman. 'Breaking the rules or being rude will not get businesses excited about Glass and will ruin it for other Explorers.' Of wij willen dat Glass grootsch wordt is onbelangrijk. Google is bang voor een imagoprobleem. 

Google geeft verder wat praktische tips voor Glass. Waar smartphones uit moeten geldt dezelfde regel voor Glass, ga niet sporten met Glass en probeer geen ebooks met Glass te lezen want daar is het gewoon niet voor bedoeld. Tja. Hier het hele statement. Qua gedragsregels is onderstaande video wellicht relevanter: