Payment-startup Square wordt eindelijk volwassen [VIDEO]

Van mond tot mond naar Grootsch op TeeVee.

Marketing
Twitter co-founder Jack Dorsey heeft voor zijn startup Square een paar miljoen aan marketingdollars stukgeslagen. Op de grote Amerikaanse televisie-stations komen zes korte commercials (ingevoegd onderaan deze posting). Dat is opmerkelijk want Square opereerde de afgelopen jaren in relatieve anonimiteit en gebruikte naast één TV-spot in 2012 eigenlijk alleen mond tot mond reclame om verder te groeien. 

De commercials maken ondanks eerdere marketing duidelijk waar Square voor kan dienen; credit card betalingen voor beroepen / ondernemers waar dat eigenlijk niet gebruikelijk is. Denk prostitutie, denk surfinstructeur, denk muziekdocent. Eerdere PR was vooral gericht op large corporates om Square snel gemeengoed te laten worden. Echter, dit is natuurlijk niet de doelgroep waar het product écht een verschil kan maken.

Square
Uitleg: Square is een klein stukje techniek dat in uw smartphone geplugd kan worden. Het ding kan creditcards lezen en samen met software zorgt dat voor een mobiele kassa waar menig, ehm, kassa nog een puntje aan kan zuigen. Super gaaf dus en u weet dat u het wilt. Gek; het ding slaat nog helemaal niet aan. Filmpje:

Men denkt dat Square haar PR-machine aanzwengelt omdat er gefluisterd wordt over een IPO eind 2014. Daarvoor kan een stukje extra naamsbekendheid en groei geen kwaad. Jammer; het sukkelen van de afgelopen twee jaar heeft concurrentie wakker gemaakt. Die markt voor mobiel betalen is namelijk een gapend gat. Wat zeggen we? Een steppe. Paypal Here en ook u bekendere toepassingen als MyOrder staan op.