De Benetti Panthera is af [VIDEO]

Heeft u de vakantie al geboekt? De Benetti Panthera oogt wanstaltig maar biedt met haar 47m lange ordinaire aluminium romp extreme luxe en een hoop vertier.

We schreven al eens eerder over de Benetti Panthera. Het ding dreef toen net en er waren snel wat kiekjes geschoten van de delen die al toonbaar waren. Nu is deze derde telg in de 500-lijn van Benetti zo goed als af dus is men er even mee gaan shinen in de Med.

Specs
De Panthera is bijna helemaal gebouwd uit aluminium. Dat maakt het jacht niet alleen vrijwel uniek in zijn soort maar ook heel stijf, waardoor motorgeruis en trillingen tot het minimum beperkt zijn. Panthera is daarnaast ook nog eens uitzonderlijk stabiel waardoor u moeiteloos met 24 knopen over de oceanen ramt. 

Panthera zou u vooral moeten herkennen aan haar lijnenspel maar wij zijn niet zo gecharmeerd van de 'organische' vormen, geblindeerde ramen en aluminium tint. De ontwerpers noemen het ding 'onopvallend' maar daar kunnen wij ons niet bepaald in herkennen. Wat ons vooral opvalt is dat de schuit eunorm is. Foto die de lengte goed laat zien: 

panthera

Huren
Verder is Panthera rijk aan gadgets die je op een superjacht als deze mag verwachten; een zwembad, meerdere badkamers, verblijven voor crew, een zogeheten support vessel, jetski, bar en mini-bioscoop. Het bootje is te huur voor veel geld. Video om even weg te dromen:

p1p2p3p4p9p5p6p7p8p11