Hugo Boss overtreft epische keel walk [VIDEO]

Twee jaar geleden deed Alex Thomson in tenue de ville een memorabele fotoshoot op de kiel van zijn racejacht. Nu overtreft men dat met een heusse mast walk. 

Sinds die foto op de kiel is Thomson met zijn 60-voets racemonster op het podium gefinisht van de Mount Everest van het oceaanzeilen; de Vendée Globe. Kern van dit avontuur is dat een zeiler solo zonder te stoppen rond de wereld zeilt. Je moet het maar leuk vinden. Thomson is sindsdien dikke maatjes met zijn boot (snappen we) en durfde dus nog wel een trucje aan. 

Tijdens zijn 'keel walk' (onderste filmpje) kon er niet zoveel fout gaan, nu wel. Destijds was het bakboordroer van de bood geschroeft waardoor Thomson makkelijk onder de boot uit kon komen mocht er bijvoorbeeld een beaufoortje weg vallen. Bij de zijn huidige stunt is Thomson in serieuze problemen als de boot zich door iets minder wind weer overeind richt. Dan staat de goedlachse Brit plots 10 vediepingen boven de grond. Kijk en geniet:

mastwalkhugoboss mastwalk