Walmart pretendeert milieubewustzijn met dubieuze truc [VIDEO]

Maar wat levert het nou op? Ehm.

Walmart heeft een vrachtwaggel ontworpen. Niet zomaar eentje, deze is milieuvriendelijk. Waar dat zich precies in uit is ons nog niet helemaal duidelijk maar voor Walmart staat dit vast; dit is de eerste echte Prius onder de vrachtwagens. Ontmoet de WAVE, de Walmart Advanced Vehicle Experience

Kansloos
Juist. Het ding ziet eruit als een Corvette met een obesitasprobleem en dat is eigenlijk precies wat het is. De truck is aerodynamisch en dat levert tot wel 20% brandstofbesparing op. Daarnaast is het ding super licht omdat alles van Carbon Fiber is gemaakt. Composieten wegen inderdaad heel weinig maar ze zijn helaas slecht voor het milieu om te produceren. Maarehm, tja.

De motor is een electirsche hybridische aandrijflijn. Dat wil zeggen; er zit een innovatief systeem in dat zowel op diesel, biodiesel en gas kan lopen. Net zoals in bijvoorbeeld de Opel Ampera fungeert dit als een generator die de accu's oplaadt, waar een electrische motor de wielen dan weer mee laat draaien. Dat klinkt fantastisch maar dat is het allesbehalve. Walmart geeft geen gegevens vrij over de motor en het is onbekend hoe groot de besparing is die het systeem oplevert. 

Jammer: concept
Het ding komt waarschijnlijk niet eens op de weg, maar omdat Walmart zo'n 6.000 vrachtwagens in dienst heeft wil het voor de buitenwereld nog wel eens een lief groen bomenknuffelig mileuconcept maken. Zie hier het resultaat. Het is trouwens een samenwerking met Peterbilt, Great Dane Trailers en Capstone Turbine. Mocht u net als ons zo uw vraagtekens hebben bij dit project dan moet u even onderstaande video bekijken. De cockpit van de wagen is namelijk wel echt goed gelukt: