Het pak slaag van Badr Hari in de Sensation-skybox is geanimeerd [Filmpje]

Next Media heeft het pak slaag van Badr Hari aan zakenman Koen Everink in een animatiefilmpje verwerkt.

Badr Hari mepte op 7 juli 2012 de miljonair Koen Everink in elkaar tijdens het dansfeest Sensation in de ArenA. Dat zal u niet ontgaan zijn, want de media stonden er de afgelopen twee jaar vol mee. Mediabureau Next Media heeft nu, in opdracht van VPRO Tegenlicht, het bekende pak rammel in een virtueel filmpje gestopt.

Het resultaat is een soort slapstick-versie van een gebeurtenis die in het echt eigenlijk heel gruwelijk is. De plastic geluiden en houten bewegingen maken het moeilijk om als kijker in te leven in hoe verschrikkelijk zo'n mishandeling daadwerkelijk is. De vele ontbrekende feiten dan nog achterwege gelaten. 

Eerder werd ook a zo'n filmpje over de vermeende verkrachtscène van Dominique Strauss-Kahn, de voormalige voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds, gemaakt. 

Hoe echt is echt, vragen de nuchtere omroepprotestanten van Tegenlicht zich de aankomende uitzending af naar aanleiding van het animatiefilmpje met  Badr Hari. Een exercitie die toch wel een tikkeltje nutteloos is. Want dit (zie hieronder) neemt toch niemand serieus?

En die van Dominique Strauss-Kahn.