Ondernemer vindt deur opnieuw uit [VIDEO]

U zou denken dat sommige zaken niet meer verbeterd kunnen worden. Klemens Torggler introduceert een nieuw deurbeleid.

De Oostenrijker kunstenaar Klemens Torggler heet de Evolution Door uitgevonden. Die naam is inderdaad niet geheel pretentieloos maar dekt de lading wel. De deur is van vier panelen gemaakt en opent zijwaarts. U zegt?

Ja. Niet naar voren, niet naar achteren en nooit meer de deur platlopen (sorry, open deur). Ofwel origami-achtige driehoeken vouwen zijwaards ofwel twee vierkanten platen rollen over een systeem. De deur is nog een prototype maar moet in glas, staal en hout geproduceerd gaan worden. Torggler is meer kunstenaar dan ondernemer dus het duurt iets langer dan normaal voordat het productiewaardig is. 

Twee vragen die de ondernemer vaak krijgt (dus maar vast een antwoord): Ja, de deuren kunnen van beide kanten geopend worden en ja er komt een systeem waardoor ze ook op slot kunnen. 

De systemen zitten een stuk ingewikkelder in elkaar dan u zou denken, daarom deze (inderdaad wat aparte, maar ach. Het is immers een kunstenaar) filmpjes die enkele geheimen prijsgeven: