Lunchvideo laat zien waarom u meer vakantiedagen nodig heeft

Nederlanders hebben absurd weinig vakantiedagen. Tenzij u werkachtig (pun intended) bent in het onderwijs of rijksoverheid moet u het doen met een schamele 28 vrije dagen gemiddeld. Armoe. Nederland staat daarmee onderaan de lijst van West-Europese vakantieafspraken. Adviesbureau Mercer maakte dat een tijdje geleden bekend. Zonder staafdiagram komt de boodschap ook wel over maar het kan nooit kwaad. Overzichtje:


I had a direction I wanted to head and a goal of following the sun to get in as many warm days as possible
Vakantiekwootje - Kien Lam

Vandaag kwam de vakantievideo van hipster Kien Lam online. De naam van Lam doet inderdaad denken aan een bepaald geografisch gebied waar vakantiegangers bekend staan om hun ehm, kenmerkende fotogedrag. Zo ook Lam; hij nam meer dan 6.000 foto's (is dat eigenlijk veel?) op zijn wereldreis en maakte er een fantstische time-lapse video van. Lam ging de wereld rond met een speciale filosofie: 'I had a direction I wanted to head and a goal of following the sun to get in as many warm days as possible, I would usually figure out my next destination when I was ready to leave my current one. Sometimes it was a particular dish, sight or story that brought to the next city and sometimes it was the company I kept and our desire to travel together for just a bit longer.' Leg uw benen op uw bureau, sluit u af van collegae en droom even vijf minuutjes weg:Gaan we het dan toch over vakantievideo's hebben dan vinden wij dat onderstaande serie absoluut niet kan ontbreken. De besten tot nu toe: