Startup uit Israël laadt in 30 seconden uw smartphone op

Uw smartphone is de bodem van uw bestaan. Wij begrijpen dat, en de heeren van StoreDot ook. De gemiddelde iPhone / Samsung / BlackBerry houdt het krap een dag uit zonder draadje en is dan een uur een stuk minder mobiel dan de term mobiele telefoon doet vermoeden.

Lifesavers
Oplossingen dienden zich aan in de vorm van extra power packs die zich als een ehm, niet zo flatteus hoesje om uw smartphone vouwen, energie-management apps, of gewoon de hele meute aan apps steeds uitschakelen. Een startup uit Israël stelt rancuneus; vergeet energiebesparing, snel laden is gewoon handiger. Video:


Hoe werkt dat?
Voor de techneuten onder u; het systeem gebruikt een peptidebinding, een organische halfgeleider. Gaan wij niet proberen uit te leggen, in dit wetenschappelijke stuk staat alles dat u wilde weten over organische halfgeleiders maar nooit durfde te vragen. 

Nadelen zijn er ook. Er is bijvoorbeeld nog geen prijs bekend en de technologie is nog dermate geavanceerd dat massaproductie nog ver weg is. Daarnaast is de batterij enorm, dus bij een soortgelijke technologie voor uw iPad zien we al snel iets als dit ontstaan (maar wel in 30 seconden geladen, hoera!):


Tesla
Wij zijn heel benieuwd wat deze technologie gaat doen, vooral in de markt die niet zo veel te maken heeft met smartphones. Tesla heeft bijvoorbeeld net een nieuwe fabriek gebouwd om haar eigen batterijen te produceren, en door te verkopen aan andere industrieën. De koers van het aandeel Tesla ging na dat bericht door het dak. Een startup uit Israël die met een betere technologie in dezelfde markt zit zal een grootmacht als Tesla niet wegconcurreren maar de impact zal niet gering zijn.

Storedot is trouwens met nog veel meer handige snufjes bezig naast deze batterijen. Wij verwijzen u graag door naar de website van de startup want daar staan allerhande interessante technologieën uitgelegd.