Het ongelooflijke gebeurt: Cowboy Billy sluit Carl Icahn in de armen

Ajax - Feyenoord, Israël - Palestina, Nina Storms - Eric Smit, Marx - Hayek, Pechtold - Wilders, Batman - The Joker, Fox News - CNN, Peter de Vries - Joram van der Sloot, Fidel Castro - Ronald Reagan, Gargamel - Smurfen, Pepsi - Coca Cola, Tupac - Biggie, Hans Teeuwen - Meiden van Halal en iPhone - Android. Het was niet goed, is niet goed en zal ook nooit goed komen.

Zo'n vurige vechtpartij bestond ook op Wall Street. Tot vandaag. Carl Icahn (eigenaar va hedgefonds Icahn Enterprises) en Bill Ackman (eigenaar van hedgefonds Pershing Square) hadden een godsgruwelijke hekel aan elkaar maar hebben het bijgelegd. 'I am calling to forgive Carl,' zou Ackman tegen de secretaresse van zijn medemiljardair hebben gezgegd, waarop Icahn zei: 'It is a blessing to forgive. And I forgive you.' 

Ongekend.

Heren, heren ...
Het hoogtepunt van de testosteronstrijd was afgelopen jaar een dertig minuten durend hanengevecht op CNBC. 'Let me remind you that were on live television,' riep de interviewer toen een scheldwoord van Carl Icahn net op tijd werd weggepiept door de redactie. Cowboy Billy, ook niet vies van een ruzietje hier en daar, bleef rustig maar prikte ook terug.

Ackman werd onder meer voor een 'crybaby in the schoolyard' uitgemaakt door Icahn. Alles werd er bij gehaald om elkaar van het schoolplein af te pesten. En het bleef niet alleen bij woorden. Icahn verhoogde kort daarna zijn positie in Herbalife naar $750 miljoen om de short-positie van $1 miljard van Ackman in het bedrijf kapot te persen.

Great War
De echte wortel van de veldslag tussen de dollarverzamelaars ligt in een zeven jaar durende rechtszaak over een vastgoedbedrijf waarin Icahn had geïnvesteerd. In 2011 werd deze in het voordeel beslecht van Icahn, maar daar zullen we u verder niet mee lastig vallen. Kortom, het was de Great War der Wall Street-titanen.

 

Maar die is nu dus over.  Sterker nog, de twee activistische aandeelhouders zijn tot de inkeer gekomen dat ze misschien juist wel samen moeten gaan werken.

De liefde
'There is a much greater possibility that we are on the same side than the opposite,' laat Ackman weten aan The Wall Street Journal. De ex-vijanden hebben zich erbij neergelegd dat ze het niet eens zijn over Herbal en gaan nu constructief verder. Icahn: 'Ackman and I both strongly believe in the need for corporate governance. So what is the point in fighting?'

Na deze Hollywoodteske afsluiting lijkt alles weer mogelijk in de wereld. Eeuwige vrede voor allemaal, waarom niet?