Dit is de enige vouwfiets die wel mag

U kent ze wel. Het type pakkenrakker dat met een wasknijper en een hoopje oud ijzer de trein uit snelt, pantalon vastsnoert, en dan zijn reis voortzet naar een stoffig kantoor dat bedoeld is om middels een automobiel te bereizen. Wat er aan dit beeld allemaal onbegrijpelijk is laten we voor wat het is, we gaan het hebben over die vouwfietsjes. 

Design
Groot nadeel is namelijk dat fietsenbouwers zo'n fietsje tot een sneu ding maken. Ze zijn gewoon lelijk, wij West-Europeanen begrijpen niets van design. Daarvoor moet je opgroeien met knoflook, Mediterrane zon en olijfbomen. Gianluca Sada is zo'n figuur. Hij tekende een vouwfiets die geen introductie nodig heeft. Dit ding is gewoon bloedmooi:


Ook geniaal, het ding vouwt niet alleen dubbel net als concurrenten, het verdwijnt zowat. Ok. Dat is overdreven, maar u houdt een pakketje ter grootte van een paraplu over. Als u de wielen eraf haalt:


Onhandig
Snel zult u niet zijn. Sada heeft bedacht dat spaken niet mooi zijn en daarom heeft deze fiets ze niet. De oplossing is om de wielen dan maar steviger te maken, en dat maakt ze dan weer ontzettend zwaar. Ach. Maakt het uit? Is ook alleen maar goed voor uw eigen overtollige kilo's. 

Een prijs is nog niet bekend omdat de fiets helaas nog niet in productie is. Het exemplaar op de foto's is een prototype. Sada heeft een website met meer informatie en - voor hen die de fiets heel graag willen hebben en een grote oude sok hebben - hij doet er een oproepje voor investeerders.