Vanaf 21 juni werkt u pas voor eigen rekening [GRAFIEK]

De Europese Stichting New Direction uit Brussel publiceerde vandaag een interessant rapport. Toedeloe, interessante rapporten uit Europa? Nee, echt. Het gaat hier om de vermindering van de belastingdruk. Hoera!

Tax Liberation Day
Men heeft een ontroerend concept geïntroduceerd; Tax Liberation Day. Mensen die opgewonden raken van leuzen als waar ligt jouw tax? *Kuch, KPMG* kennen hem al maar de normale Nederlander weet van niets. Duiding: dit is de dag waarop het geld dat u verdient voor u is. Vanaf wanneer werkt u voor uzelf? In Nederland is dit op 21 juni. In Cyprus is dat op 6 maart al. Geen verassing dat ze daar hulp nodig hebben. Plaatje:


Wat betekent dit concreet? Nou, dat in België €1 maarliefst €2,31 waard is. Loon is daar dus duur:


Verbetering
De Nederlandse situatie is wel verbeterd trouwens. U moest hier vorig jaar tot 27 juni werken tot u er zelf wat aan verdiende. Scheelt toch een kleine week. In België is het altijd al niks, al vier jaar lang is de belastingdruk het hoogst en vorig jaar werkte men was de Tax Liberation Day zelfs twee dagen verder. 

Het hele rapport leest u hier. Disclaimer: de afbeelding van dit artikel heeft inderdaad weinig met de inhoud te maken. Excuus. U klikt rond 5'en nou eenmaal niet graag op belasting-gerelateerde teksten.